Monday, June 29, 2020

JUST THE USUAL TODAY, and HOW TO LOAD A VIDEO

Morning.

It's gunna be 'just the usual' today.
Monday jobs.
Housework, tidying the house, washing and so on.
I'm trying to decide what to start on next in the sewing room.
A cot quilt... or another Wonky House Runner?

I will be going to the Warehouse sometime today as well... I need more containers for all my WOOL!

Which will probably mean an hour in the study re-organising it all.  COS THAT'S WHAT I DO. 

ABOVE:  Rainbows!  All the way home yesterday, we had a rainbow in front of us!  I don't think it was the same rainbow either... it was neat.

ABOVE:  Bex, just for you.  All the wool at the Pokeno Market.  In fact, there were two stalls selling the same wool, and the same price.
We will be doing a few road trips there I think. πŸ˜‚πŸ˜€πŸ˜†

ONWARD...
11.40 am:  back from The Base, where I got 4 containers for wool.
Brylee has been wonderful this morning and washed the floors for me, and cleaned the family bathroom, which is really like three rooms.  So, apart from getting all the washing done, I don't have to do much more today.
ABOVE:  A little video.... still trying to get them to load on here how I like... still not happy with it, but it's better than nothing.
Seems you can't view the video on your phone.  OMG this is so frustrating. 

 ABOVE:  Next attempt.  Fingers crossed this one works.
It did!  So now I have to remember...
1. Send video from phone to my email.
2. Download the video
3. In Blogger, go to the three dots and choose 'Insert Video' - Upload from Computer - and choose the video to upload. 
4. Wait for it to upload, then process.
5. DONE.
It will be visable to all modes of viewing.


LYNDA:  Where is the 'movie button up the top next to insert photo'?  OK... ignore that.  I went to the three dots.  And following the steps it worked.  BUT I did all that earlier and it copied the video to an entirely new post of it's own... which I didn't want.  So, clearly there's still quite a few glitches with the new interface.
Does my head in  πŸ˜–πŸ˜“πŸ˜  
It's nice we have emojis though.

Thanks for your help today Lynda.  My window was actually too big, once I downsized it a bit the task bar had more on it!
So, tomorrow I will give putting a video up a go again.

And that's me for the day.  I've done bugger all.  Had a decent lunch and took me freakin' diabetes meds... and ended up having a nasty blood sugar low later on in the afternoon.  Felt dreadful. Grrrr.


10 comments:

  1. Yes a yarn road trip πŸ˜‚πŸ§ΆπŸ§Ά then just over the hill to manakau spotlight ?

    ReplyDelete
  2. Lovely rainbows, I love looking at them always trying to find the bucket of gold, but never do. lol
    Soon you can start selling the wood in YOUR store LOL Look forward to all of the projects you have planned.

    ReplyDelete
  3. Kiwionholidays1:08 PM

    The wool score n storage awesome
    The wee videos work fab on my iPad.

    Stunning rainbows ,,,we sure have a beautifully created earth to live on,

    It’s neat when we take our time and smell the roses 🌹

    Will be so neat to have Steve n Bex n lil ones so close by

    When you do your yarn runs you and Bex,hope you get some time to do some retro,/op shops
    Kiwi land has some beauties,
    Nice to know your Mum is going good and she probably is catching up on craft work too cos they have had a cooler spell ,

    Cheers πŸ₯‚

    ReplyDelete
  4. Chris, I can put videos directly on from Youtube and they play on my phone. I go to 'insert video' (movie button up the top next to insert photo button) then click 'Youtube'. I put in the URL for the video where it says to search and when it comes up I click it (which highlights it) then click the 'insert' button at the bottom. It seems to take awhile before it plays, not sure why that is, but all my test ones are playing fine on my phone. Is that what you were doing? My goodness it's not as easy as it was before.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I cannot see an insert video button up the top by the photo button.

      Delete
    2. Omg - I have a movie button there! Glitches is right!!

      Delete
    3. Ah, figured it out. Your window is small. If you make it full screen then the movie button appears! Not that it matters, it doesn't make it any easier :)

      Delete
    4. OK, I see... I made my chrome bigger (via 100% button) and yes, the icons started to disappear. Learning all of the time! I'm sure it will be so easy in a year or two and then they'll change it again :)

      Delete
  5. Another busy weekend for all of you. How lucky to find all that lovely wool. I can see the first video no problem, the second doesn't work. Not sure how I like the new blogger.

    ReplyDelete

Thanks if you leave a comment. Comment moderation is ON... so if your comment is not published immediately, rest assured it will be eventually. As long as it's not intentionally mean, nasty, controversial, or just trying to incite negativity or a response from me or my other author (Steve).